universele wetten

Ik begon me ook steeds meer te interesseren hoe het leven in elkaar steekt.

Ik zag bv hoe er in het leven bepaalde wetten gelden. Hieronder vernoem ik diegenen waar ik het meeste uit heb geleerd:

 

 • De Wet van Eenheid

  Alles komt voort uit dezelfde bron. Alles is één. Er bestaat geen afgescheidenheid. Alles en iedereen is dus met elkaar verbonden. Dat betekent dat als je iemand anders kwetst, je ook jezelf kwetst. Het zal altijd naar jou terugkeren.

 • De Wet van aantrekking

  Alles is energie en heeft een bepaalde trilling. Ook gedachten en emoties zijn energie en hebben een bepaalde trilling. Gelijke trillingen trekken elkaar aan. Op basis van onze overtuigingen trekken we bepaalde situaties, mensen aan. Men kan dit in zijn voordeel proberen te gebruiken door via positieve gedachten, gevoelens bepaalde zaken te proberen aan te trekken. Dat kan perfect werken, op voorwaarde dat men die gedachten echt gelooft! Eén van de beste manieren om die gedachten te geloven, is te visualiseren dat men het beoogde al bereikt heeft. Wanneer men bv een bepaalde job wil, kan men visualiseren dat men het telefoontje krijgt waarin men bevestigt dat en de job heeft gekregen. Op die manier komen automatisch de bijhorende gevoelens naar boven.

 • Spiegelprincipe

  Iedereen is elkaars spiegel. Wanneer er jou iets stoort in iemand anders, is er bijna altijd een wonde bij jou die om genezing vraagt. Moest jij die wonde niet hebben, zou wat de andere zegt jou helemaal niet raken.

  Stel dat je er bv niet tegen kan dat je beste vriendin constant roddelt, kan dat erop wijzen dat je heel bang hebt dan men over jou zou roddelen.

  Stel dat je er bv niet tegen kunt dat anderen je constant hulpmiddelen proberen op te dringen, moet je eens kijken of zelf geen zaken probeert op te dringen bij anderen...

  Je kan die overtuigingen en patronen echter niet zelf gaan veranderen. Het enige dat je kan doen is ze opmerken en de gevoelens die ermee gepaard gaan doorleven. Het leven zal ervoor zorgen dat ze dan losgelaten worden op het moment dat jij er klaar voor bent.

 • De Wet van Dualiteit

  Voor alles bestaat er een tegenpool. Via die tegenpolen laat het leven je constant zien dat je overtuigingen niet kloppen. bv De ene dag laat het leven je bv geliefd voelen. De andere dag laat het je buitengesloten voelen. Hoe kan iets dat voortdurend verandert de waarheid zijn?

 • De Wet van evenwicht

  Het leven zoekt constant naar evenwicht.

  Wanneer een partner bv stikjaloers is, gaat de andere naar meer vrijheid verlangen dan anders. Wanneer iemand begint te genezen van verlegenheid, zal dit in het begin eerder overgaan in arrogantie. Het is een beetje zoals een slinger die heen en weer slingert.

 

Al deze inzichten hebben me geholpen om meer te genieten van het leven.