spiritualiteit

Het grote voordeel van autisme is dat je je op een bepaald moment zo slecht voelt dat je wel moet gaan zoeken naar een manier om gelukkig te worden.

 

Ik begon mijn zoektocht naar geluk door in therapie te gaan bij verscheidene psychologen en psychiaters. Ik merkte echter geen verschil. Ik voelde me nog steeds even ongelukkig. 

 

Op zekere dag zei een psychiater me dat hij het spijtig vond dat ik niet gelovig was, omdat hij had gemerkt dat gelovige mensen vaak steun vinden in hun geloof. Dat is misschien wel zo, maar echt geloof is in mijn ogen niet iets waarvoor men kiest. Dat moet van binnenuit komen. En dat gevoel had ik niet.

Zijn woorden bleven echter hangen. Daarom besloot ik om het universum te vragen om me gelovig te maken. Je wist maar nooit... 

Een paar weken later vond ik een boekje over engelen,  waarin vermeld stond dat men alles aan de engelen mag vragen en dat ze je steeds zullen helpen. Ik besloot het eens te proberen. Tot mijn grote verbazing werkte het echt. Telkens ik iets vroeg, vond ik een klein wit veertje op ongewone plaatsen, zoals tussen de ruitenwissers van mijn wagen. En kort daarop kwam dan de oplossing.

Mijn interesse in engelen nam toe en ik besloot een cursus IET (integrated energy therapy, engelenhealing) te volgen. Nadien merkte ik dat mijn leven geleidelijk aan begon te veranderen in positieve zin. Ik volgde nog een paar andere spirituele cursussen, waaronder reiki en magnified healing en begon het leven steeds als aangenamer te ervaren. Ik kreeg nog steeds zware levenslessen, waaronder het afbranden van mijn huis, maar ik begon die levenslessen te zien als uitdagingen ipv problemen.

 

Ondanks mijn leven een positieve wending nam en ik me een heel stuk gelukkiger voelde, was er toch nog steeds een gevoel van leegte aanwezig. Ik was nog steeds op zoek naar iets. Aldus werd mijn interesse in nondualiteit gewekt.